Algemene voorwaarden: Dit moet je allemaal weten

Algemene voorwaarden: Dit moet je allemaal weten

aug 20, 2020 Uncategorized by Rick

Heb je jezelf nog niet beziggehouden met de algemene voorwaarden van het bedrijf? Dan wordt het tijd om dit wel te gaan doen. Deze voorwaarden kunnen jou namelijk veel risico’s besparen. In eerste instantie lijkt het echter niet eenvoudig om deze voorwaarden op te stellen. Er komt veel op je af en je wilt het allemaal zo goed mogelijk geregeld hebben. Een specialist als Rocket Lawyer kan jou hierbij helpen. Maar wat moet je weten als je de voorwaarden op gaat stellen? Wat komt er allemaal bij kijken? Onderstaande informatie helpt jou op weg, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken.

De algemene voorwaarden beperken risico’s

De algemene voorwaarden zijn van groot belang als je zo weinig mogelijk risico’s wilt hebben met jouw bedrijf. Je hebt immers altijd met partijen te maken die producten en diensten van jou afnemen, waardoor je verzekerd wilt zijn van het geld dat binnen komt. Zo kun je onder andere de betalingstermijnen, garanties en incassokosten in deze voorwaarden verwerken. Echter zijn er nog veel meer zaken waar je op kunt gaan letten en waarmee je ervoor kunt zorgen dat de voorwaarden ook helemaal op jouw bedrijf zijn aangepast. Uiteindelijk moeten de betrokkenen ook weten dat het van jou afkomt.

Verschillende vragen om te beginnen

Je kunt van tevoren al veel informatie verzamelen, zodat het opstellen van de algemene voorwaarden geheel bij jouw bedrijf past. Zo kun je gaan kijken naar de doeleinden van de voorwaarden. Verkoop je producten of diensten? En op welke manier doe je dit dan? Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die zowel online als offline hun producten en diensten verkopen en hier gelden vaak andere voorwaarden bij. Tevens is het goed om te bekijken wie de afnemers zijn. Voor consumenten kunnen namelijk weer andere rechten en plichten van toepassing zijn dan wanneer je met ondernemers afspraken maakt.

De afronding van de algemene voorwaarden

Nadat je alles voor jezelf op een rijtje hebt gezet, kun je aan de slag gaan met het opstellen van de algemene voorwaarden. Doordat hier generators voor zijn, hoef je er zelf weinig meer aan te doen. Echter moet je na het opstellen wel opletten dat jouw document rechtsgeldig is. Aan de hand van een controlelijst kun je bekijken hoe je jouw document moet afronden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de onredelijkheid in het document, de manier hoe de betrokkenen de voorwaarden in kunnen zien en waar deze op jouw website geplaatst gaan worden. Je kunt er altijd nog een keer door een advocaat of een juridisch adviesbureau naar laten kijken als je twijfelt.

Begin met het samenstellen

Begin daarom vandaag nog met het samenstellen van de algemene voorwaarden en geniet van de voordelen. Iedereen weet wat de rechten en plichten zijn en er zullen hierdoor veel minder risico’s zijn. Daarnaast ken je als ondernemer ook minder risico’s, doordat er een document is om op terug te vallen. Zorg er daarom voor dat je alles op een rijtje gezet hebt en dat de voorwaarden binnen een korte tijd op jouw website staan.