Wat betekent zienswijze vog en wat kun je hiermee?

zienswijze

Wat betekent zienswijze vog en wat kun je hiermee?

nov 30, 2020 Zakelijk by Rick

Het bewijs van goed gedragen is een VOG ( Verklaring Omtrent Gedrag). Je solliciteert of loopt stage voor een baan die je graag wilt. Als het werk waar je interesse in hebt werkt met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen. Dan is er grote kans dat je (toekomstige) werkgever vraagt voor een Verklaring Omtrent Gedrag. Maar wat is dat nu precies? Een zienswijze vog voorbeeld zou dan wel heel handig zijn. 

Wat is het bewijs van goed gedrag?

Een Verklaring Omtrent Gedrag is een papieren document dat aangeeft dat je gedrag in het verleden geen bezwaar zou kunnen vormen voor de baan of stage die je wilt lopen. Als je geen strafbare feiten of strafblad hebt die bijwerking zou kunnen hebben dan ben je in orde. Het is niet verplicht volgens de wet.Er zijn maar een paar beroepsgroepen die voor de wet een verklaring van goed gedrag moeten afgeven.

Rechtspersoon of Natuurlijk persoon?

Je hebt Twee soorten en elk heeft zijn eigen omvang. Je hebt om te beginnen Rechtspersonen en dan heb je ook nog Natuurlijke personen. Je kunt als bedrijf een VOG aanvragen en dat is dan voor een rechtspersoon. Voor een rechtspersoon kun je dan als bedrijf of stichting uw integriteit tonen aan bijvoorbeeld partners of andere bedrijven. Een natuurlijke persoon is iemand die bijvoorbeeld in het onderwijs werkt, taxichauffeurs, kinderopvang en rijinstructeurs en rijschoolhouders.

Hoe ziet een VOG eruit?

Op de VOG komen meerdere gegevens van je te staan. Persoonlijke gegevens die er op komen te staan zijn :

Initialen

Achternaam

Adres

Geslacht

Geboorteplaats

Geboortedatum

Naast je persoonlijke gegevens is ook het doel waarom je het aanvraagt belangrijk samen met de organisatienaam en de functie. Er wordt ook gemeld of je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor de functie die je gaat uitoefenen. Het document wordt Nederlandstalig opgesteld en in het Engels wordt er kort toegelicht wat het document inhoudt. Je ontvangt altijd het document via post, dus je werkgever kan niet zien wat er in het formulier staat tenzij jij het inlevert.

Wat als je document wordt afgewezen?

Gaat het nou om een functie als sociaal werker of taxichauffeur : de eisen die aan het beroep gesteld worden, gaan niet altijd samen met de strafbare feiten die je in het verleden hebt gepleegd. Als je bent afgewezen, kan je binnen 2 weken een zienswijze indienen. Een zienswijze vog voorbeeld is een bezwaarschrift dat je opstuurt om te tonen dat je niet eens bent met de beslissing van de instantie. Een zienswijze vog voorbeeld wordt opgesteld als:

je naam

adres

woonplaats en postcode

e-mail

BSN: je burgerservicenummer

Aan

naam

Afdeling Bezwaar en beroep

adres

plaats en postcode

woonplaats, datum

Die kan jij dan aanpassen naar je situatie.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de brief.Verstuur de brief aangetekend én via de post.

Bewaar ook een kopie voor jezelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *