Wat er allemaal komt kijken bij starten van een toegang en verblijfsprocedure

Wat er allemaal komt kijken bij starten van een toegang en verblijfsprocedure

okt 13, 2020 Juridisch by Rick

Als je als buitenlander langer dan 90 dagen in Nederland wil verblijven moet je een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) aanvraag doen bij de immigratie en naturalisatiedienst (IND). Deze vraag je aan door een toegang en verblijfsprocedure (TEV) te starten. Kun je het nog volgen na al die afkortingen? Goedzo! In deze blog lees je namelijk nog meer informatie over de TEV procedure.

Voorwaarden

Voordat je een MVV aanvraag kan doen, moet je eerst aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet je 21 jaar of ouder zijn om een TEV procedure te kunnen starten. Daarnaast moet je ook over een geldig reisdocument zoals een identiteitskaart (indien je uit een Schengen-land komt) of een paspoort. Ook moet je middels een antecedentenverklaring verklaren dat je geen misdrijven gepleegd hebt. Misschien het belangrijkste wat je nodig hebt is een verblijfsdoel: zo kan je bijvoorbeeld naar Nederland komen om te werken, studeren, of om je familie of partner te bezoeken of er bij in te trekken. Ten slotte dien je, indien je bij je partner wil gaan wonen, het staatsexamen succesvol af te ronden op de Nederlandse ambassade in je land van herkomst. 

Hulp bij de aanvraag

Zoals je al hebt kunnen lezen komt er nogal wat kijken bij het doen van een MVV aanvraag. Vooral als je de Nederlandse taal nog niet helemaal onder de knie hebt, kan het dus een lastige opgave blijken. Gelukkig krijg je vaak hulp van een zogenoemde referent. Dit is iemand in Nederland die je ondersteuning biedt bij het doen van je aanvraag. Dit kan bijvoorbeeld een medewerker van de onderwijsinstelling waar je gaat studeren, een medewerker van het bedrijf waar je gaat werken, een familielid of een advocaat zijn. Zij helpen je op weg en maken de procedure makkelijker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *